Bespilotna letjelica

VIDEO: Ukrajinci priznali da su izvršili napad na ruskoj teritoriji

"Koristeći bespilotnu letjelicu samoubojicu, obavještajne snage specijalne jedinice Kraken uništile su autonomni promatrački toranj Grenadier u oblasti Brjansk", priopćili su.
Vijesti / Svijet | 06. 03. 2023. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraken, specijalna jedinica Obrambene obavještajne službe ukrajinskog ministarstva obrane, na Telegramu je objavila kako je uništila autonomni promatrački toranj Grenadier u ruskoj oblasti Brjansk, koristeći bespilotnu letjelicu samoubojicu.

"Koristeći bespilotnu letjelicu samoubojicu, obavještajne snage specijalne jedinice Kraken uništile su autonomni promatrački toranj Grenadier u oblasti Brjansk", priopćili su, a prenosi Index.hr.

Priložili su i snimku koja prikazuje kako se operacija odvijala. Na snimci se vidi kako su toranj uspjeli srušiti iz drugog pokušaja. Iz specijalne jedinice Kraken nisu precizirali kad se točno dogodila ova operacija, prenosi Ukrajinska Pravda.

 

Inače, specijalnu jedinicu Kraken formirali su veterani bataljuna Azov u trenutku kad je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo potpunu invaziju na Ukrajinu u veljači prošle godine. Jedinica je dobila ime po Krakenu, mitskom morskom čudovištu koje nalikuje golemoj lignji.

Specijalna jedinica pomalo funkcionira u sivoj zoni, izravno je podvrgnuta i odgovara ministarstvu obrane, ali nije dio ukrajinskih oružanih snaga.

Kopirati
Drag cursor here to close