Rat u Ukrajini

VIDEO | Spasio ranjenog neprijateljskog vojnika iz rova u kojemu su ga ostavili njegovi suborci

Vijesti / Svijet | 17. 09. 2022. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijedan rat do sada nije bio ovoliko sniman, medijski praćen i javno dostupan kao krvavi rat u Ukrajini. Iako mnogi od nas nisu toga svjesni, od početka ruske agresije na Ukrajinu, u ovoj državi bjesni krvavi rat gdje svakodnevno gine na desetine vojnika i civila.

Nikada prije rat, smrt, razaranje i borbe nisu bile toliko bliske prosječnom korisniku interneta i društvenih medija kao sada. Skoro svaki vojnik u ovome sukobu, barem s ukrajinske strane, nosi pametni telefon i bilježi sve ono što se oko njega događa. Velika većina toga završi online.

Jedan od takvih videa snimio je ukrajinski vojnik u jeku žestokih borbi. Na videu se čuje pucnjava u šumi oko vojnika koji je sa mobitelom došao do rova u kojemu leži ranjeni neprijatelj, ruski vojnik.

Kako pišu na društvenim mrežama, pozivajući se na riječi vojnika iz videa, on je ruskog vojnika, kojega su ranjenog ostavili njegovi suborci, spasio i izvukao na sigurno.

Prema poluslužbenim  informacijama Rusija je do sada u Ukrajini izgubila više od 48 000 vojnika, krvave borbe bjesne svakodnevno, a kraj im se ne nazire.

Kopirati
Drag cursor here to close