Odmah je izbačena

VIDEO: Prekinuta press konferencija Le Pen, djevojka podigla Putinovu sliku

Le Pen su ispred zgrade dočekali prosvjednici koji su izvikivali parole poput 'Putin je ubojica' i 'Le Pen je Putinova suučesnica'.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2022. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska predsjednička kandidatkinja Marine Le Pen održala je konferenciju za medije na kojoj osvrnula na brojne aktualne teme, piše Le Monde. Konferencija je u jednom trenutku prekinuta nakon što je jedan žena iz publike podignula plakat na kojem su Le Pen i Putin zajedno u srcu. Zaštitari su ženu odmah oborili na pod i izbacili iz dvorane.

I prije početka konferencije, Le Pen su ispred zgrade dočekali prosvjednici koji su izvikivali parole poput 'Putin je ubojica' i 'Le Pen je Putinova suučesnica'. Naime, Le Pen je oduvijek podržavala politiku ruskog predsjednika i to u tolikoj mjeri da su je u Europskom parlamentu čak nazvali i 'Madame Putin'.

Kako je kazala na početku press konferencije, namjera joj je obnoviti jedinstveno mjesto koje Francuska zauzima u svijetu, "s obzirom na to da je Francuska zemlja kršćanstva, humanizma i prosvjetiteljstva". Podsjetila je i na riječi pape Ivana Pavla II. koji je Francusku nazvao 'najstarijom kćeri crkve'.

Nadalje, kazala je da Francuska nije neka prosječna nacija, već velika nacija koja se itekako računa te da je upravo to prvi princip kojim se vodi. Drugi je princip, kaže, činiti ono što je u francuskom interesu.

Prema njezinim riječima, osnovne značajke Francuske koje ona planira obnoviti su neovisnost, ekvidistanca (podjednaka udaljenost od svih zemalja i blokova) i konzistentnost.

Kazala je i kako namjerava obnoviti 'tajnu diplomaciju' jer je takva diplomacija jedina učinkovita.

LePen tvrdi i da namjerava ponovno ojačati bilateralizam koji je bio posve u sjeni multilateralizma te je naglasila da prema Njemačkoj ne osjeća nikakvo neprijateljstvo te i s tom zemljom namjerava uspostaviti čvršće bilateralne odnose, unatoč različitim interesima dviju zemalja. Dodala je i kako je bilateralizam zapostavljen i zbog davanja previše značaja europskom projektu, piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close