Kaos na ulicama

VIDEO | Podgorica: Prosvjednici zasuli parlament kamenjem, policija njih suzavcem

Građani su u jednom trenutku krenuli prema Skupštini i srušili zaštitnu ogradu, pa je potom policija bacila suzavac.
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2022. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Crne Gore usvojila je po drugi put izmjene i dopune Zakona o predsjedniku kojima je predviđeno je da će se mandatarom za sastav Vlade, ukoliko ga predsjednik države ne predloži, smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine zastupnika.

Za usvajanje tog akta glasovao je 41 zastupnik.

Sudionici prosvjeda, predvodjeni DPS-om predsjednika Mila Đukanovića, SDP-om i SD-om, zvižducima su ispratili usvajanje zakona, a nakon toga su ka zgradi parlamenta, koju osiguravaju jake policijske snage, bacili kamenje i boce, prenosi RTCG.

Ispred Skupštine je potom došlo do nemilih scena jer kad su zgradu parlamenta napustili zastupnik FORCE Genci Nimanbegu i Suljo Mustafić, okupljeni građani su prema Skupštini počeli bacati kamenje, boce, baklje…

Građani su u jednom trenutku krenuli prema Skupštini i srušili zaštitnu ogradu, pa je potom policija bacila suzavac.

Dvije osobe javile su se u Urgentni centar tvrdeći da su zadobile ozljede ispred Skupštine.

Prosvjednici su prethodno poručili da se izmjenama Zakona o predsjedniku urušava ustavni poredak i da to neće dopustiti.

Prosvjed građana ispred Skupštine Crne Gore organiziran je prije svega zbog protivljenja usvajanju izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku, a prosvjednici zahtijevaju i hitno raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close