Demokracija

Velika Britanija će navodno zabraniti migrantima da se žale na deportaciju

Britanske vlasti planiraju spriječiti "žalbe na deportaciju" za one koji do teritorije Velike Britanije stignu u malim čamcima preko La Manchea
Vijesti / Svijet | 04. 02. 2023. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Anadolija / Ilustracija

Britanske vlasti planiraju spriječiti "žalbe na deportaciju" za one koji do teritorije Velike Britanije stignu u malim čamcima preko La Manchea, navodi list "Times", prenosi Anadolija.

U članku objavljenom u petak, britanski listi navodi da Ministarstvo unutarnjih poslova Velike Britanije razmatra dvije opcije za rješavanje pitanja neregularnih migracija: zabraniti ulazak onima koji traže azil ili im dozvoliti da se žale tek nakon što budu deportirani.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Velike Britanije rekao je da "neprihvatljiv broj ljudi" koji rizikuju svoje živote prelazeći La Manche malim čamcima predstavlja "neviđen pritisak" na sustav azila u zemlji.

“Naš prioritet je da ovo zaustavimo i spriječimo ilegalne prelaze. Također idemo dalje s uvođenjem zakona koji će osigurati da ljudi koji ilegalno stignu u Veliku Britaniju budu pritvoreni i odmah prebačeni ili u svoju matičnu zemlju ili u sigurnu treću zemlju", rekao je.

Britanski premijer Rishi Sunak kazao je 4. siječnja da je rješavanje problema neregularnih migracija preko La Manchea među prvih pet prioriteta njegove Vlade.

Prema službenim podacima, rekordnih 45.756 migranata prešlo je prošle godine na britansku teritoriju preko La Manche, koji odvaja otok Veliku Britaniju od sjeverne Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close