Uhvaćeni na djelu

Sedam osoba iz BiH džeparilo po Njemačkoj

U općoj pometnji, jednom turisti su uspjeli oteti ranac, a državljanka BiH je uhvaćena na djelu kako pretresa njegov ruksak.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 11. 2022. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori savezne policije u Düsseldorfu priveli su u subotu osam džeparoša, od kojih sedam iz Bosne i Hercegovine u sklopu akcije pojačane kontrole podzemne željeznice, prenose Nezavisne novine

Naime, u posljednje vrijeme otkriveno je da veća grupa džeparoša operira po podzemnoj željeznici, ciljajući azijske turiste. Među uhićenima su državljani BiH starosti između 19 i 46 godina, od kojih su četiri bile žene. Osmi uhićeni je, također, s područja bivše Jugoslavije.

Naime, džeparoši su privedeni baš u trenutku kada su opkolili grupu azijskih turista, koji su planirali da se ukrcaju na vlak.

U općoj pometnji, jednom turisti su uspjeli oteti ranac, a državljanka BiH je uhvaćena na djelu kako pretresa njegov ruksak. Inače, nakon privođenja kod nje je pronađena putovnica 51-godišnjeg Kineza kao i povratna karta za Kinu.

Kako nije bilo osnova da zadrže svih osmero, policija ih je pustila, ali je podnesena krivična prijava.

Inače, ova banda džeparoša dugo je aktivna na ovom lokalitetu i policija već neko vrijeme traga za njima, jer se, u međuvremenu, javio veći broj oštećenih.

Kopirati
Drag cursor here to close