Nevjerojatne brojke

Vatrogasci u Berlinu u novogodišnjoj noći imali blizu 2000 intervencija

U priopćenju Vatrogasne brigade Berlina navodi se da je vatrogasna jedinica u novogodišnjoj noći morala intervenirati 1.717 puta, a 749 puta je morala djelovati zbog požara
Vijesti / Svijet | 01. 01. 2023. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija i dežurni vatrogasci u Berlinu, glavnom gradu Njemačke, bili su mete napada tijekom proslava Nove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U priopćenju Vatrogasne brigade Berlina navodi se da je vatrogasna jedinica u novogodišnjoj noći morala intervenirati 1.717 puta, a 749 puta je morala djelovati zbog požara.

Navedeno je da se u incidentima koji su izbili tijekom proslave Nove godine dogodilo 38 napada na vatrogasce i njihova vozila, a 15 vatrogasaca je povrijeđeno.

U priopćenju se navodi da su najmanje 22 osobe ozlijeđene u vatrometima u Berlinu tijekom proslave Nove godine.

Dodaje se da je u novogodišnjoj noći izbio požar u mnogim kućama, a neidentificiranje osobe su izazvale požar u četvrti Lihtenrade, a potom su kamenicama i palicama napale vatrogasce koji su došli na lokaciju da ugase požar.

U novogodišnjoj noći u Berlinu privedene 103 osobe

U priopćenju berlinske policije navedeno je da su osim vatrogasaca, napadi izvršeni i na policiju i uposlenike u javnom prijevozu.

U napadima u novogodišnjoj noći ozlijeđeno je 18 policajaca, a ukupno 103 osobe, od kojih pet žena, privedene su zbog kaznenih djela kao što su paljevine, prekršaji u vezi s eksplozivom i napadi na policiju.

Njemački mediji navode da su najmanje dvije osobe poginule u nesrećama izazvanim vatrometom i da je mnogo ljudi teško ozlijeđeno.

Kako se navodi, 17-godišnji tinejdžer koji je teško ozlijeđen tijekom upotrebe vatrometa u gradu Leipzigu, preminuo je u bolnici u koju je prevezen, a jedna osoba je preminula od posljedica udarca vozila prilikom ispaljivanja vatrometa na ulici u pokrajini Saksonija-Anhalt.

U gradu Schleizu 21-godišnjak je ostao bez ruke u nesreći s vatrometom.

Kopirati
Drag cursor here to close