Poziv

Vapaj Zelenskog: Pomozite nam da oslabimo i uništimo ruske okupatore

Zelenski je ljudima koji žive pod ruskom okupacijom poručio: "Spasite svoje živote, pomozite nam da oslabimo i uništimo ruske okupatore".
Vijesti / Svijet | 24. 09. 2022. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je svijet da osudi pseudoreferendume koje organizira Rusija i koji se upravo održavaju na četirima područjima koje je osvojila u Ukrajini od početka svoje invazije, prenosi Hina. 

U svom dnevnom obraćanju naciji Zelenski je poručio da je uvjeren da će "svijet ispravno reagirati na pseudoreferendume" te da će ih "jasno osuditi".

"Oni koji su prisilno mobilizirani u rusku vojsku trebali bi sabotirati svaku aktivnost neprijatelja, dati Ukrajini važne podatke o bazama okupatora, stožerima, skladištima streljiva i u svakoj prilici pokušati doći do slobodnog teritorija Ukrajine", rekao je Zelenski.

Zelenski je ljudima koji žive pod ruskom okupacijom poručio: "Spasite svoje živote, pomozite nam da oslabimo i uništimo ruske okupatore".

U pokrajinama Luhansk, Donjeck, Herson i Zaporižja od 23. do 27. rujna održavaju se referendumi kojima je cilj pripojiti te dijelove Ukrajine Rusiji. Potonja gotovo potpuno kontrolira Luhansk i Herson, a samo djelomično Zaporižja i Donjeck.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je sličnu stvar učinio još 2014. kada je anektirao Krim. I tada je proveo nelegitimno glasovanje koje je međunarodna zajednica osudila.

Kopirati
Drag cursor here to close