Upozorenje

Medvedev kaže da bi Rusija mogla ''potegnuti'' nuklearno oružje

Referendumi u regijama pod kontrolom ruskih snaga najavljeni su za period od 23. do 27. rujna.
Vijesti / Svijet | 22. 09. 2022. u 14:25 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da bi ta zemlja mogla upotrijebiti i nuklearno oružje za obranu Donbasa i drugih regija u Ukrajini koji su najavili referendum o pripajanju Rusiji, objavila je turska agencija Anadolija.

Medvedev je u pisanoj izjavi komentirao jučerašnje obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina naciji te je naveo da tu vidi tri glavna fokusa.

“Prvo, referendum će biti, republike Donbasa i druge regije će biti uključeni u Rusiju. Drugo, ruske oružane snage će ojačati obrambene objekte u svim uključenim regijama. Treće, za obranu ovih područja mogu se koristiti, ne samo mogućnosti mobilizacije, već i rusko oružje, uključujući i strateško nuklearno oružje“, poručio je Medvedev.

Proruski separatisti na istoku Ukrajine najavili su održavanje referenduma za pripajanje Rusiji, a to su takozvane narodne republike Donjecka i Luganjska te oblasti u Zaporožju i Karsonu.

Referendumi u tim regijama pod kontrolom ruskih snaga najavljeni su za period od 23. do 27. rujna.

Referendum će biti održan od 23. do 27. rujna u takozvanim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Zaporiškoj i Hersonskoj oblasti, koje kontroliraju proruski separatisti, na istoku Ukrajine.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba reagirao je na ove najave i poručio da su to lažni referendumi koji neće ništa promijeniti.

Kopirati
Drag cursor here to close