Američki ratni brod

USS Milius u nedjelju plovio kroz Tajvanski tjesnac

Kina, koja Tajvan smatra svojim teritorijem, službeno je završila svoje trodnevne vojne vježbe oko Tajvana prošlog ponedjeljka, u sklopu kojih je vježbala precizne udare i blokadu otoka.
Vijesti / Svijet | 17. 04. 2023. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki ratni brod USS Milius u nedjelju je plovio kroz Tajvanski tjesnac, priopćila je u ponedjeljak američka mornarica, navevši da je riječ o "rutinskom" tranzitu, do kojeg, međutim, dolazi samo nekoliko dana nakon što je Kina završila svoje posljednje vojnw vježbe oko Tajvana.

Kina, koja Tajvan smatra svojim teritorijem, službeno je završila svoje trodnevne vojne vježbe oko Tajvana prošlog ponedjeljka, u sklopu kojih je vježbala precizne udare i blokadu otoka, prenosi Hina.

Te vježbe izvela je kako bi izrazila ljutnju zbog sastanka tajvanske predsjednice Tsai Ing-wen s predsjednikom Zastupničkog doma američkog Kongresa Kevinom McCarthyjem.

Sedma flota američke mornarice priopćila je da je razarač s vođenim projektilima klase Arleigh Burke USS Milius proveo "rutinski tranzit kroz tajvanski tjesnac" kroz vode "gdje se na otvorenom moru primjenjuju slobode plovidbe i preleta u skladu s međunarodnim pravom".

Tranzit broda pokazuje predanost SAD-a slobodnom i otvorenom Indo-Pacifiku, dodaje se.

Kopirati
Drag cursor here to close