Pad 23 vozila

Urušila se autocesta, 36 poginulih - Očevici vidjeli kako se otvara ogromna rupa

Svjedoci su rekli da su čuli glasnu buku i vidjeli kako se iza njih otvara rupa široka nekoliko metara nakon što su prošli dionicu ceste koja se urušila.
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2024. u 07:16 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Urušavanje dionice autoceste u kineskoj pokrajini Guangdong uzrokovalo je pad više vozila pri čemu je poginulo 36 ljudi dok je ozlijeđeno još 30, izvijestili su državni mediji u četvrtak dok milijuni Kineza putuju na prvomajskim praznicima

Do urušavanja, izazvanog jakom kišom, došlo je u srijedu oko 2.10 ujutro na autocesti Meizhou-Dabu, prenijela je Hina pozivajući se na agenciju Xinhua, dodajući da je urušeni dio bio dugačak 17,9 metara i da je prouzročio pad 23 vozila.

Meizhou je jedno od područja u južnom kineskom Guangdongu koje je od kraja travnja teško pogođeno jakom kišom i tučom što je dovelo do opasnih klizišta, poplavljenih kuća i uništenih mostova.

Svjedoci su rekli lokalnim medijima da su čuli glasnu buku i vidjeli kako se iza njih otvara rupa široka nekoliko metara nakon što su prošli dionicu ceste koja se urušila. Uzrok nesreće se istražuje.

Kopirati
Drag cursor here to close