Kamuchiri

U Keniji se urušila brana - Više od 40 mrtvih, voda je nosila kuće, aute...

"Imamo 42 mrtvih, a to je konzervativna procjena. Još uvijek ima tijela u blatu", rekla je za AFP Susan Kihika
Vijesti / Svijet | 29. 04. 2024. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon urušavanja brane u selu Kamuchiri u Keniji, poginulo više od 40 ljudi. Brana je popustila nakon jakih kiša i poplava, a voda je odnijela mnoge kuće. "Imamo 42 mrtvih, a to je konzervativna procjena. Još uvijek ima tijela u blatu", rekla je za AFP Susan Kihika, guvernerica okruga Nakuru. U zadnjih mjesec dana je u poplava koje su opustošile dijelove Kenije poginulo više od 100 ljudi.

Spasilački timovi kopaju po blatu u potrazi za preživjelima u selu u blizini gradića Mai Mahiu, oko 60 km od glavnog grada Nairobija. "Od 42 pronađena tijela, 17 su bila djeca", kazao je za Reuters policijski zapovjednik Stephen Kirui.

Video: Aftermath of Kijabe Dam burst incident in Kamuchiri Village in Mai Mahiu

"Voda je velikom brzinom nadirala iz urušene brane Kijabe i odnijela mnoge kuće i aute. Nikada nismo vidjeli tako razorne poplave. Još uvijek se traga za jako puno ljudi", rekao je za BBC mještanin David Kamau. Vlasti su odgodile otvaranje škola diljem Kenije jer se očekuje još kiše.

Zbog poplava je raseljeno više od 130.000 ljudi, a mnogi su se sklonili u škole. Obilne kiše pogodile su i susjednu Tanzaniju te Burundi. U Tanzaniji je od siječnja život izgubilo najmanje 155 osoba. U Burundiju je raseljeno gotovo 100.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close