''Muslimansko-židovski sukob''

Upozorenje - Ograničenje u Al-Aksi tijekom ramazana može dovesti do vjerskog rata

Benjamin Netanyahu naredio je zabranu ulaska Palestinaca u Al-Aksu tijekom ramazana.
Vijesti / Svijet | 20. 02. 2024. u 15:01 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Izraelske agencije za unutarnju sigurnost Shin-Bet (Shabak) Ronen Bar je navodno upozorio vladu da bi ograničavanje ulaska Palestinaca u džamiju Al-Aksa tijekom ramazana "moglo dovesti do muslimansko-židovskog sukoba".

Prema vijestima izraelske državne televizije KAN, Bar je na sigurnosnom sastanku na kojem je premijer Benjamin Netanyahu naredio zabranu ulaska Palestinaca u Al-Aksu tijekom ramazana, naveo da bi uvođenje ograničenja Palestincima dovelo do ljutnje i reakcija i ova situacija bi dovela do reakcije Hamasa.

Bar je upozorio ministre koji su prisustvovali sastanku da bi ograničenja mogla dovesti do muslimansko-židovskog sukoba.

Izraelski krajnje desničarski ministar za nacionalnu sigurnost Itamar Ben-Gvir ranije je dao izjavu na svom X nalogu na društvenim mrežama, pozivajući da se Palestincima zabrani ulazak u Al-Aksu tijekom ramazana.

U vijesti koju je 18. veljače objavila izraelska televizija "Channel 13", navedeno je da je Netanyahu odobrio zabranu ulaska Palestinaca u Al-Aksu tijekom ramazana, uprkos Barovim upozorenjima da će doći do sukoba između Palestinaca i policije.

Izraelski premijer je jučer tvrdio da je odluka o "ograničavanju ulaska Palestinaca u džamiji Al-Aksa tijekom ramazana" "uzeta na uravnotežen način, uzimajući u obzir sigurnost".

Nisu dane detaljne informacije o tome tko može klanjati u Al-Aksi i kakva će se ograničenja primjenjivati.

Hamas je, s druge strane, odluku Izraela da Palestincima ograniči ulazak u džamiju Al-Aksa tijekom ramazana ocijenio "produbljivanjem cionističkog kriminala i vjerskog rata".

Kopirati
Drag cursor here to close