Skandal u Italiji

Umirovljenik mora platiti veliku kaznu jer je zakrpao rupu na cesti

Kažnjen je zbog obavljanja potencijalno opasnog posla na javnom prostoru bez dopuštenja ili ovlaštenja za to.
Vijesti / Svijet | 15. 05. 2023. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski umirovljenik Claudio Trenta (72) je obećao kako će se boriti protiv kazne od gotovo 900 eura zbog popravka rupe na cesti.

Trenta je bio toliko frustriran neuspjehom lokalnih vlasti u saniranju rupe od 30 cm na pješačkom prijelazu u Barlassini, gradiću u Lombardiji, da je odlučio sam nešto poduzeti ispunivši je bitumenom, javlja Index.

Zbog toga je dobio kaznu od 882 eura, što je pokrenulo veliku raspravu talijanske javnosti.

Trenta je u objavi na Facebooku podijelio fotografiju pisma koje je dobio od policije i u kojem ga se optužuje za kršenje pravila. Kažnjen je zbog obavljanja potencijalno opasnog posla na javnom prostoru bez dopuštenja ili ovlaštenja za to.

Tvrdi da je problem nekoliko puta prijavio vlastima

Također je dobio nalog da vrati rupu u prvobitno stanje. "Ako misle da sam idiot, nisu u pravu. Provocirali su me, pa sada podnosim protutužbu protiv vijeća zbog nemara", ispričao je za Corriere della Sera.

Tvrdi da je rupu lokalnim vlastima prijavio nekoliko puta tijekom tri mjeseca. Trenta je dobio podršku javnosti iz cijele Italije. "Danas sam poslao protestni e-mail gradskoj vijećnici Barlassina. Svjestan sam realnosti u Kalabriji i na Siciliji, gdje su ulice pretvorene u rešeta, i ako ljudi sami ne poduzmu nešto, sve će propasti", napisao jedan građanin na Facebooku.

"Borit ću se do kraja"

"Vijeće bi vam trebalo nadoknaditi novac potrošen na vreću bitumena", dodao je drugi. Raspravi se pridružio i podtajnik u ministarstvu kulture Vittorio Sgarbi.

"Osim zakona o autocestama, postoji i zdrav razum. Zdrav razum je trebao navesti lokalnu policiju da zahvali ovom gospodinu", naglasio je.

Debakl s rupama na cestama izazvao je značajno zanimanje medija, a Trenta je pozvan da se pojavi u programu Mediaset Le Iene sutra navečer kako bi dao više detalja o slučaju.

"Nisam navikao na sav ovaj publicitet. Borit ću se do kraja da se ova kazna poništi jer je, po meni, nepravedna. Zašto kazniti mene umjesto onih koji su znali za problem, a nisu intervenirali?" upitao je.

Kopirati
Drag cursor here to close