Vitez

Rupa na ulasku u grad stoji kao spomenik oporbenom djelovanju

Iako su radovi trebali trajati 42 kako navodi HRS u priopćenju, 82. dana i dalje se radi.
Vijesti / Politika | 18. 02. 2023. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogranak iz Viteza, Hrvatske republikanske stranke oglasio se priopćenjem za medije u kojem kritizira rekonstrukciju Gradskog trga i biranje, kako navode, firmi koje favorizira načelnik.

''Omiljena firma načelnika Borisa Marijanovića je od 28. studenog 2022. godine krenula u rekonstrukciju Gradskog trga, rok za rekonstrukciju 45 dana.  Evo nas 82-og dana na Gradskom trgu, a tamo nema rekonstrukcije tamo još traju radovi. Vjerojatno načelnikova omiljena firma umjesto penala dobiva bonuse za kašnjenje? To oporbu u Vitezu ne interesira'', navodi HRS Vitez u priopćenju.

Ulica iza autobusnog kolodvora čeka asfalt, navode, dodajući ironično da će građani prvo ''svojim automobilima dobro utabati makadam, pa da Načelnik opet može bez natječaja dati nekome da, da to prčka pomalo?! To oporbu u Vitezu ne interesira''.

''Rupa na glavnoj prometnici na ulasku u grad stoji kao spomenik oporbenom djelovanju, šutnja je zlato.
Usvajaju se izvješća javnih poduzeća jednoglasno, a vode nema. Daju se općinska priznanja kojekakvim hohštaplerima (čast izuzecima) jednoglasno. Poštovani sugrađani ovako izgleda jad i bijeda vladajućeg HDZ i oporbe im iz HDZ 1990. Predsjednik O.O. HDZ 1990 Općinski oporbeni vijećnik Bojan Vidović je kupljen od HDZ-a ovako. U mandatnom periodu od 2018.-2022. istovremeno je obavljao dužnost savjetnika Predsjednika Sabora ŽSB (savjetovao HDZ), predsjednika Općinske organizacije HDZ 1990 Vitez, a od lokalnih izbora i vijećnika u OV Vitez (oporba). Na savjetnika u smislu zakona o državnoj službi FBiH primjenjuju se odredbe koje propisuju status državnih službenika, njihova prava i dužnosti te ograničenja koja se odnose na državnog službenika. Tako da državni službenik ne smije obavljati dužnost, djelatnost i biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa s njegovim službenim dužnostima'', navode u prioćenju, dodajući kako državni službenik ne može biti član upravnih, nadzornih i drugih odbora političkih stranaka i ne smije slijediti upute političkih stranaka.

''Savjetnik daje ostavku od trenutka kada je potvrđena njegova kandidatura na izborni položaj, iako je bio kandidat na listi on to nije učinio. Savjetnik sa statusom državnog službenika ne može obavljati dužnosti koje su nespojive s njegovom primarnom zadaćom u ulozi savjetnika, a to svakako jesu članstvo i dužnosti u političkoj stranci. Kako zakon o sukobu interesa kaže savjetnici ne smiju koristiti javnu funkciju za osobnu dobit osobe koja je s njima povezana, a znamo da je i takvih situacija u njegovom slučaju bilo.
Dobro HDZ-u, kupio oporbu, dobro oporbi Bojanu savjetuje HDZ, a narod, dobro je i narodu ako je otišao u inozemstvo. Živio Hrvatski narodni sabor (HNS), neka je njima dobro pa makar i Lendo bio predsjednik HNS, ovim bi i to stalo u obraz “prodane duše” što bi narod rekao?! A zakon, to ne vrijedi za članove klana, zakon se primjenjuje na obične ljude'', reklis u iz viteškog HRS-a dodajući kako se neće umoriti.

Kopirati
Drag cursor here to close