Bitka za Soledar

Ukrajinski vojnik: Napušteni smo

Vojnik kaže da je posljednja evakuacija bila prije tri dana te da je zapovijed glasila da treba izdržati do samog kraja.
Vijesti / Svijet | 13. 01. 2023. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski vojnik koji se nalazi u Soledaru, istočnom gradu u kojem se trenutno vode najžešće borbe, opisao je za CNN situaciju na ratištu. Rekao je da se vojnici osjećaju napušteno, prenosi Index.hr.

CNN nije otkrio identitet vojnika, iz sigurnosnih razloga. Naveo je da su se ukrajinski vojnici pokušali povući, ali da su Rusi već došli.

"Ako danas ne bude naredbe za povlačenje, najvjerojatnije nećemo imati vremena za odlazak. Rečeno nam je da ćemo biti povučeni. Sada smo jednostavno napušteni. Ponestaje nam hrane, vode, a ima i ranjenih vojnika. Imamo još nešto municije", rekao je vojnik telefonski za CNN.

Vojnik kaže da je posljednja evakuacija bila prije tri dana te da je zapovijed glasila da treba izdržati do samog kraja.

"Druge jedinice su se povukle ili im je naređeno povlačenje. Rečeno nam je da izdržimo. Izdržat ćemo koliko god možemo, ali svatko se može umoriti i na kraju doći do granice. Nemoguće je tako dugo izdržati samo uz visoki moral", kaže Ukrajinac.

Plaćenici iz Wagnera jučer su objavili da su zauzeli cijeli Soledar. Video koji je objavljen na Telegramu, ali i na CNN-u, prikazuje vagnerovce na sjevernom rubu grada. Ukrajinska 46. brigada je poručila da izvodi protunapade u Soledaru.

"Nakon nekoliko dana povlačenja, čak smo malo napredovali. Željeznička stanica je naša, rudnik je naš. Čekamo podršku. Soledar je Ukrajina", objavila je brigada na Telegramu.

Kopirati
Drag cursor here to close