Rat u Ukrajini

Ukrajinci tvrde da Rusi nisu zauzeli Soledar

Sergij Čerevati rekao je za ukrajinsku televiziju da je bitka za Soledar bila važna i da ukrajinske snage nisu dopustile ruskim snagama da probiju crte bojišnice.
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinska vojska je demantirala navode da su ruske snage preuzele kontrolu nad istočnim gradom Soledarom. Dodaju da se intenzitet borbi u tom području može usporediti s borbama u Drugom svjetskom ratu, prenosi Index.hr.

Sergij Čerevati, glasnogovornik Istočne skupine oružanih snaga Ukrajine, rekao je za ukrajinsku televiziju da je bitka za Soledar bila važna i da ukrajinske snage nisu dopustile ruskim snagama da probiju crte bojišnice. Ruska plaćenička skupina Wagner je ranije objavila da je preuzela kontrolu nad gradom.

"Jedinice Wagnera preuzele su kontrolu nad cijelim teritorijem Soledara. U središtu grada stvorio se kotao u kojem se vode urbane borbe", rekao čelnik Wagnera Jevgenij Prigožin, prenose ruske novinske agencije. Prigožin je također rekao da će "broj zatvorenika" biti objavljen danas, ali nije dao dodatne detalje.

Kopirati
Drag cursor here to close