Lugansk

Ukrajinci tvrde da su u hotelu ubili mnoge članove grupe Wagner

Rusko ministarstvo obrane nije odmah bilo dostupno za komentare.
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2022. u 09:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki dužnosnik na istoku Ukrajine priopćio je da su ukrajinske snage napale hotel u kome su bili smješteni pripadnici ruske privatne vojne skupine Wagner, ubivši mnoge od njih.

Reuters nije mogao potvrditi te navode iznesene u televizijskom intervjuu Sergeja Gadaja, guvernera regije Lugansk koju je okupirala Rusija.

Gajdaj, koga je intervjuirala ukrajinska televizija, rekao je da su ukrajinske snage u subotu započele napad na hotel u gradu Kadivka, zapadno od glavnog regionalnog centra Luganska.

Fotografije objavljene na aplikaciji poruka Telegram prikazuju zgradu koja je u velikoj mjeri pretvorena u ruševine.

''Imali su mali top tamo, baš tamo gdje se nalazilo sjedište Wagnera. Ogroman broj onih koji su bili tamo je poginuo'', kazao je.

Rusko ministarstvo obrane nije odmah bilo dostupno radi komentara.

Video: See aftermath of explosion at Wagner Group's purported base in Ukraine

Gajdaj nije iznio podatke o žrtvama, ali je rekao da su se oni koji su preživjeli suočili s neadekvatnim medicinskim uvjetima za liječenje.

''Siguran sam da će najmanje 50 posto onih koji su uspjeli preživjeti umrijeti prije nego što dobiju medicinsku pomoć. To je zato što su čak i u našoj regiji Luganska ukrali opremu'', kazao je.

Neki ukrajinski mediji citirali su lokalne dužosnike koji su rekli da je hotel već neko vrijeme zatvoren.

Wagner grupa je privatni vojni izvođač u bliskim vezama s Kremljom. Poznato je da se njezine snage bore u dijelovima Ukrajine, a također su raspoređene u brojnim afričkim zemljama.

Gajdaj je ranije izvijestio o napadima ukrajinskih snaga na druge ciljeve u regiji Luganska, uključujući i Wagnerov stožer u gradu Popasna u kolovozu, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close