Rat u Ukrajini

Ukrajinci drže predgrađe ključnog grada; ''Moguće je da će se povući''

''Borbe se i dalje vode, naši brane Severodonjeck, ne može se reći da Rusi posve kontroliraju grad".
Vijesti / Svijet | 08. 06. 2022. u 17:18 Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinske snage u istočnom gradu Severodonjecku potisnute su ruskim bombardiranjem i sada kontroliraju samo njegova predgrađa, rekao je danas regionalni guverner za RBC-Ukrajinu.

Ukrajinske specijalne snage pokrenule su protuofenzivu prije nekoliko dana i raščistile gotovo polovinu grada, ali nije im imalo smisla ostati kada je Rusija počela intenzivno granatirati to područje i napadati ga iz zraka, rekao je Serhij Haidai.

"Naši sada ponovo kontroliraju samo predgrađa grada. Ali borbe se i dalje vode, naši brane Severodonjeck, ne može se reći da Rusi posve kontroliraju grad", rekao je.

Haidai je ranije naglasio da Ukrajina neće odustati od tog grada.

"Borbe se i dalje vode i nitko neće predati grad čak i ako se naša vojska bude morala povući na bolje utvrđene položaje. To ne znači da netko odustaje od grada - nitko neće odustati ni od čega. Ali je moguće da će se morati povući", rekao je.

Dodao je da očekuju da će ruske snage pojačati bombardiranje grada i pokrenuti veliku ofenzivu. Taj grad jedan je od posljednjih džepova otpora u istočnoj regiji Luhansku.

Ruske snage usredotočile su svoje napade na istočnu regiju Donbasa, a drugdje su u defenzivi.

Kopirati
Drag cursor here to close