Eksplozija na Krimskom mostu

Ukrajina: Ruska istraga je "glupost"

FSB je rekao da je eksploziju organizirala Glavna obavještajna uprava ukrajinskoga ministarstva obrane i njezin šef Kirilo Budanov.
Vijesti / Svijet | 12. 10. 2022. u 15:59 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski dužnosnik odbacio je u srijedu kao "glupost" rusku istragu o eksploziji prošlog vikenda koja je teško oštetila most koji povezuje rusko kopno s poluotokom Krimom koji je Moskva anektirala.

Ruski predsjednik Vladimir Putin okrivio je ukrajinske sigurnosne službe za eksploziju, a ranije u srijedu ruska Savezna služba sigurnosti (FSB) priopćila je da je pritvorila pet Rusa i tri državljana Ukrajine i Armenije zbog te eksplozije, prenosi Hina.

FSB je rekao da je eksploziju organizirala Glavna obavještajna uprava ukrajinskoga ministarstva obrane i njezin šef Kirilo Budanov.

"Cijela aktivnost FSB-a i Istražnog odbora je besmislica", rekao je Andrij Jusov, časnik za tisak ukrajinske vojne obavještajne službe, za ukrajinsku javnu televiziju Suspilne, upitan o optužbama Moskve o eksploziji na Krimskom mostu.

Jusov je opisao FSB i Istražni odbor kao "lažne strukture koje služe Putinovom režimu, stoga definitivno nećemo komentirati njihove sljedeće izjave".

Ukrajina nije službeno potvrdila upletenost u eksploziju na 19 km dugome mostu.

Ruske snage izvele su u ponedjeljak i utorak, nakon te eksplozije, raketne napade na ukrajinske gradove.

Na sastanku ruskoga Vijeća sigurnosti u ponedjeljak koji je prenosila televizija Putin je rekao da su napadi osveta za eksploziju na Krimskome mostu, za koju je kazao da su je organizirale ukrajinske tajne službe.

Kopirati
Drag cursor here to close