??? ???????

Ukrajina po tko zna koji put ponavlja kako su ruske snage u pobunjenim gradovima

Vijesti / Svijet | 02. 09. 2014. u 12:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski dužnosnik priopćio je u utorak da su ruske snage primijećene u oba velika grada pod pobunjeničkom kontrolom u istočnoj Ukrajini.

Tvrdnja pukovnika Andreja Lisenka, glasnogovornika Ukrajinskog vijeća nacionalne sigurnosti, dolazi u vrijeme kada ministar odbrane te zemlje tvrdi da ukrajinske oružane snage šire svoju strategiju s borbe protiv separatista na suočavanje s ruskom vojskom u ratu koji bi mogao odnijeti "desetke hiljada" života.

Lisenko je izjavio novinarima da su ruski vojnici uočeni u gradovima i Donjecku i Lugansku kao i na drugim lokacijama širom istoka zemlje, ali nije mogao pružiti detalje i njegovi navodi se nisu mogli potvrditi iz nezavisnih izvora.

Lisenko je također priopćio da je 15 vojnika ubijeno prethodnog dana, prenosi AP.

Uništena pista aerodroma u Lugansku

Aerodrom u Lugansku razrušen je, javili su danas ukrajinski i ruski elektronski mediji, pozivajući se na luganske vlasti.

Vršiteljica dužnosti načelnika oblasne administracije Irina Verigina izjavila je da ne postoji mogućnost slijetanja aviona, jer je pista uništena.

U ponedeljak je predstavnik ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu (SNBO) Andrej Lisenko priopćio da su ukrajinski vojnici dobili naredbu i povukli se od sela Georgijevka i aerodroma Lugansk, podsjeća RIA Novosti.

Agencija UNN javlja da se povuklo približno 300 pripadnika ukrajinske vojske, a da je za pet sati borbi poginulo više od njih 20, a ranjeno blizu 40.

Točan broj poginulih ne znamo, rekao je jedan od zapovjednika koji se evakuirao iz oblasti Georgijevke, navodi ta ukrajinska agencija.

UNN prenosi i priopćenje gradskih vlasti Luganska da je situacija i danas napeta, da se puca na grad, da i dalje nema struje i vode, kao i da ne rade telefonske veze, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close