U bližoj budućnosti

Ukrajina: Ne uvodimo vize za Ruse

Vijesti / Svijet | 09. 02. 2015. u 07:31 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kijev ne planira u bližoj budućnosti uvesti vize za Ruse, priopćio je u nedjelju glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova te zemlje Jevgenij Perebinis.

''Za sada nema uvjeta da se uvedu vize'', ističe Perebinis, dodajući da bi upotreba putovnica olakšala kontrolu nad Rusima koji ulaze u Ukrajinu, prenosi Tass.

''Osobna iskaznica ne pruža mogućnost kao pasoš da se u punoj mjeri kontrira dužina nečijeg boravka na izlasku iz Ukrajine. Ukoliko bi neko prekršio propise o boravku u Ukrajini, mogla bi mu se izreći kazna trajne zabrane ulaska'', napominje Perebinis.

Ranije ovaj tjedan ukrajinska vlada je donijela odluku da zabrani državljanima Rusije da od 1. ožujka tekuće godine ulaze s ličnom kartom u njihovu zemlju, već će morati da koriste putovnicu.

Komentirajući ovakvu odluku Ukrajine, ministarstvo vanjskih poslova Rusije priopćilo je kako namjerava zadržati dosadašnji režim prelaska granice za Ukrajince.

''Odluka Kijeva je za žaljenje'' konstatiraju se u priopćenju ruskog ministarstva, uz napomenu da će takva odluka otežati milijunima ljudi iz obje zemlje da kontaktiraju i otežati veze među rođacima u pograničnim oblastima.

Kopirati
Drag cursor here to close