Kaos u Rusiji

Uhićenima zbog odavanja počasti Navalnom počeli stizati pozivi u vojsku

Prema podacima informativnog Telegram kanala "Rotonda", policija je izdala sudske pozive za najmanje sedam muškaraca.
Vijesti / Svijet | 21. 02. 2024. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Telegram / Poziv za vojsku u Rusiji

Policija u Sankt Peterburgu počela je slati pozive za vojnu registraciju lokalnim stanovnicima koji su privedeni zbog sudjelovanja na skupovima posvećenima Alekseju Navalnom.

Projekt "Šetnja kroz šumu" prvi je izvijestio o ovom događaju. Prema njihovim informacijama, 19. veljače, 38-godišnjaku koji je bio uhićen na skupu u čast Navalnog dostavljen je poziv, nakon čega je pušten.

Prema podacima informativnog Telegram kanala "Rotonda", policija je izdala sudske pozive za najmanje sedam muškaraca. Jedan od pritvorenika, koji i dalje boravi u privremenom pritvoru u Lenjingradskoj oblasti, dobio je pozivnicu koju je primila njegova supruga.

Pozivnice traže od građana da se pojave radi vojne registracije kako bi razjasnili svoje podatke i prijavili se za vojni rok. Prema izvješću RusNews, jedan od poziva odnosi se na vojnu registraciju, dok su ostali izdani radi razjašnjenja podataka.

Meduza.io je objavila priču o mladiću koji je dobio poziv nakon izlaska iz pritvora (njegovo ime nije navedeno).

"Dva sata prije puštanja, odvedeni smo u prostoriju gdje su sjedili neki muškarci i dijelili pozive. Rekli su da ako ne potpišemo, prijeti nam fizičko zlostavljanje. Stalno su ponavljali: 'Dakle, hoćeš li se boriti za nas? Mi smo dobri'", izjavio je sugovornik za medij.

Podsjećamo, više od 400 ljudi privedeno je diljem Rusije na prosvjedima u spomen na Alekseja Navalnog: 104 osobe 16. veljače, 303 osobe 17. veljače i 33 osobe 18. veljače. Oko polovice svih pritvorenika nalazi se u Sankt Peterburgu.

Kopirati
Drag cursor here to close