Novi Zeland

Uhićena žena zbog ubojstva dvoje djece čija su tijela pronađena u koferima

Riječ je o slučaju koji je potresao Novi Zeland, a tijela su otkrili stranci koji su kupili ormar za pohranu iz skladišta u Aucklandu.
Vijesti / Svijet | 15. 09. 2022. u 10:46 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novozelandska policija priopćila je da je Južna Koreja u četvrtak uhitila ženu osumnjičenu da je ubila dvoje djece čija su tijela pronađena u koferima u kolovozu, objavio je BBC.

Riječ je o slučaju koji je potresao Novi Zeland, a tijela su otkrili stranci koji su kupili ormar za pohranu iz skladišta u Aucklandu.

U njemu su pronašli kofere s tijelima ubijene djece koja su navodno u njima bila godinama. Korejska policija rekla je da su žrtve imale sedam i 10 godina.

Novi Zeland je zatražio izručenje žene iz Južne Koreje.

Policija je rekla da je posljednja tri tjedna blisko surađivala s južnokorejskim vlastima u potrazi za ženom u 40-ima, nakon što je prošli mjesec objavila da vjeruje da se žena nalazi u Južnoj Koreji.

Usredotočili su se na nju nakon što su uspjeli identificirati djecu, čija imena nisu otkrivena.

Policijski agenti pronašli su u četvrtak ujutro ženu korejskog porijekla kako se skriva u stanu u gradu Ulsanu. Za njom je bila raspisana globalna Interpolova tjeralica.

Lokalni mediji izvijestili su da se vjeruje da je osumnjičena u srodstvu s djecom. Pišu da je obitelj nekoliko godina živjela u Aucklandu i da je otac djece umro prije njihove smrti.

Prema navodima policije, obitelj koja je početkom kolovoza pronašla tijela nije imala nikakve veze sa smrću te djece i pretrpjela je agoniju nakon otkrića.

Kopirati
Drag cursor here to close