Avenija Istiklal

Uhićena osoba osumnjičena za podmetanje bombe u centru Istanbula

Bomba je eksplodirala u nedjelju oko 16.20 sati po lokalnom vremenu u aveniji Istiklal, ulici s brojnim kafićima, restoranima, kinima i trgovinama.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2022. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska policija uhitila je osobu osumnjičenu za podmetanje bombe koja je u nedjelju eksplodirala u pješačkoj zoni u centru Istanbula, usmrtivši najmanje šestero i ranivši više desetaka ljudi.

Bomba je eksplodirala u nedjelju oko 16.20 sati po lokalnom vremenu u aveniji Istiklal, ulici s brojnim kafićima, restoranima, kinima i trgovinama.

Prema trenutno dostupnim podacima, u eksploziji poginulo je najmanje šest osoba, a 81 je osoba ranjena, među njima dvije teško.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je u nedjelju "kukavički napad". "Prve informacije upućuju na zaključak da je riječ o terorizmu", rekao je Erdogan.

Nitko zasada nije preuzeo odgovornost za napad.

U ponedjeljak ujutro ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu izjavio je, prema izvješću državne televizije TRT, da je policija uhitila osobu koja je podmetnula bombu.

Osumničena je osoba povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom (PKK), a ministar Soylu zaprijetio je osvetom, naveo je TRT.

U EU i SAD-u PKK ima status terorističke organizacije, napominje agencija dpa.

Avenija Istiklal bila je meta terorističkog napada i 2016. godine, kada je bombaš-samoubojica ubio četvero ljudi i ranio njih 39. Turska je vlada tada objavila da je napadač povezan sa skupinom Islamska država, ali ona nije preuzela odgovornost, ističe dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close