Kamion i sedam cisterni

Eksplozija i požar na Krimskom mostu, obrušili se dijelovi mosta

U priopćenju ruskog Nacionalnog antiterorističkog komiteta navodi se da je kamion eksplodirao danas u 6.07 sati na drumskom dijelu Krimskog mosta
Vijesti / Svijet | 08. 10. 2022. u 09:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Krimskom mostu jutros je eksplodirao kamion, usljed čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na vlaku koji je u tom trenutku tuda prolazio, prenose agencije.

U priopćenju ruskog Nacionalnog antiterorističkog komiteta navodi se da je kamion eksplodirao danas u 6.07 sati na cestovnom dijelu Krimskog mosta, nakog čega su se zapalile cisterne s gorivom na vlaku koji je prometovao u pravcu Krimskog poluostrva.

Usljed eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva drumska dijela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Prethodno su lokalne ruske vlasti saopćile da u incidentu nema ozlijeđenih.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kaže da je predsjednik Putin primio izvješća o eksploziji na Krimskom mostu.

"Predsjednik je zadužio premijera da formira vladino povjerenstvo koje će što prije razjasniti uzroke incidenta i otkloniti posljedice", navodi se u priopćenju, prenosi Index.

"Također će uključivati čelnike Krasnodarskog kraja i Krima, kao i predstavnike Federalne službe straže, Federalne službe sigurnosti i Ministarstva unutarnjih poslova. Po uputama predsjednika, ministri Saveljev i Kurenkov otišli su na mjesto nesreće."

Nakon eksplozije oglasila se i ukrajinska vojska, koja nije negirala da je ona odgovorna.

Kopirati
Drag cursor here to close