Napravio masovnu grobnicu

Uhićen serijski ubojica koji je tijela krio u kuhinji

Osumnjičeni je rekao istražiteljima da je svoje žrtve, žene, namamio iz barova, silovao ih i otimao im mobilne telefone prije nego što ih je zadavio.
Vijesti / Svijet | 07. 09. 2023. u 16:23 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruanda je uhitila navodnog serijskog ubojicu odgovornog za ubojstvo najmanje 12 ljudi, izvještavaju vlasti i lokalni mediji u četvrtak.

Osumnjičeni (34), koji je uhićen u utorak u Kanombeu, predgrađu glavnog grada Kigalija, navodno je ubijao ljude i bacao njihova tijela u masovnu grobnicu u kuhinji svoje iznajmljene kuće, rekao je Thierry Murangira, glasnogovornik Istražni biro Ruande.

"Preliminarna istraga pokazuje da je osumnjičeni iskopao jarak u svojoj kuhinji, gdje je zakapao tijela svojih žrtava, ali točan broj žrtava će se znati nakon istrage", rekao je Murangira za Anadolu.

Osumnjičeni je rekao istražiteljima da je svoje žrtve, žene, namamio iz barova, silovao ih i otimao im mobilne telefone prije nego što ih je zadavio, navodi Murangira.

Izvještaji lokalnih medija ukazuju na to da je osumnjičeni mogao ubiti oko 12 ljudi do trenutka iuhićenja.

Emmanuel Nizeyimana, zvaničnik lokalne vlade, rekao je da je osumnjičeni ranije uhićen zbog krađe novca i mobilnih telefona.

Vlasnik kuće u kojoj je bio serijski ubojca Augustin Shyirambere rekao je da je osumnjičeni iznajmio kuću u travnju 2022. godine.

Dodao je da je osumnjičeni do uhićenja kasnio sa plaćanjem stanarine oko sedam mjeseci.

 

Kopirati
Drag cursor here to close