Uz navijače iz RH

Uhićen Grk koji bi mogao biti upleten u Katsurisovo ubojstvo

Policija je pronašla nož i na njemu je izoliran DNK Mihalisa Katsurisa, a sada će se drugi DNK pronađen na nožu usporediti s Deliosovim.
Vijesti / Svijet | 09. 11. 2023. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčki nogometni huligan koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhićen je u četvrtak kako bi odslužio kaznu i vlasti će ga ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Katsurisa, navijača AEK-a zbog čijeg je ubojstva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj.

Radi se o Aristidisu Deliosu (35) koji je već odveden u zatvor. Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsurisovo ubojstvo, prenosi Hina pisanje grčkih medija.

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kada je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a.

Kako navode grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

On je tada izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsurisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Katsurisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsurisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.

Policija je pronašla nož i na njemu je izoliran DNK Mihalisa Katsurisa, a sada će se drugi DNK pronađen na nožu usporediti s Deliosovim.

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu u Ateni zbog tučnjave uoči utakmice AEK-a i Dinama i Katsurisove smrti. Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta.

Upravo su ranije danas obitelji uhićenih Dinamovih navijača javno prozvale premijera Andreja Plenkovića da im odgovori što čini kako bi se konačno riješio njihov slučaj. On im je odgovorio sa sjednice vlade i zamolio ih za strpljenje.

"U tijeku su određene aktivnosti na grčkoj strani koje će rezultirati, po mom dubokom uvjerenju s obzirom na sadržaje naših razgovora, pozitivnim ishodom za hrvatske državljane'', rekao je hrvatski premijer, pa zamolio za strpljenje roditelja i svih koji o tome brinu.

Kopirati
Drag cursor here to close