Pokrenuta istraga

U Njemačkoj je netko zamijenio zastavu duginih boja sa svastikom, pozvana policija

Na stanici su obično izvješene tri zastave, uključujući pokrajinsku te zastavu duginih boja koja je simbol raznolikosti i tolerancije
Vijesti / Svijet | 30. 07. 2023. u 06:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznate osobe skinule su zastavu duginih boja i na njezino mjesto postavile zabranjenu zastavu sa svastikom na željezničkoj postaji u Neubrandenburgu na sjeveroistoku Njemačke.

Nakon dojave policija je uklonila zastavu s nacističkim simbolom, rekao je glasnogovornik. Vlasti su pokrenule istragu o korištenju zabranjenih simbola, piše Hina.

"Svastika predstavlja najgore zločine protiv čovječnosti koji su ikad proizišli s njemačkog tla - njezino podizanje nije samo kazneni čin, nego je neljudski i protuustavni", rekao je Christian Pegel, ministar unutarnjih poslova pokrajine Mecklenburg-Zapadno Pomorje gdje je grad smješten.

Dodao je da oni koji su počinili to nedjelo "smještaju sami sebe izvan našeg društva" i "rugaju se žrtvama nacionalsocijalističke tiranije".

Na stanici su obično izvješene tri zastave, uključujući pokrajinsku te zastavu duginih boja koja je simbol raznolikosti i tolerancije. Međutim, potonja je već nekoliko puta skinuta i zamijenjena.

Kopirati
Drag cursor here to close