Policijska stanica

U Hitlerovoj rodnoj kući policajci će imati obuku o ljudskim pravima

Kuća u kojoj je 1889. rođen nacistički vođa Adolf Hitler u gradu Braunau am Innu, u pokrajini Gornja Austrija, izazvala je ozbiljne polemike u zemlji.
Vijesti / Svijet | 24. 05. 2023. u 11:02 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je odlukom iz 2019. godine rodna kuća Adolfa Hitlera u Austriji pretvorena u policijsku stanicu, najavljeno je da će u toj kući biti držana obuka snaga sigurnosti u području ljudskih prava.

Povjesničar Oliver Rathkolb, član komisije koja je osnovana kako bi spriječila da zgrada poznata kao "Hitlerova kuća", odnosno rodna kuća nacističkog vođe u Braunau am Innu, postane česta destinacija nacističkih simpatizera i kako bi se osiguralo njeno ponovno korištenje, održao je konferenciju za novinare.

Rathkolb je rekao da je u ispitivanjima javnog mnijenja, o sudbini kuće u kojoj je Hitler rođen, 53 posto javnosti reklo da je treba pretvoriti u antinacističku instituciju, a 23 posto da se zgrada treba srušiti. Rathkolb je nave da se kuža ne može srušiti zbog zakonske regulative.

Napominjući da će kuća, koja će se od 2026. godine koristiti kao policijska stanica, služiti u dvije svrhe, Rathkolb je rekao:

"Policija pokrajine Gornja Austrija ovdje će ovdje u budućnosti dobivati obuku u području ljudskih prava. U isto vrijeme, bit će otvorena za korištenje kao centar za obuku svih policijskih snaga u zemlji."

Kuća u kojoj je 1889. rođen nacistički vođa Adolf Hitler u gradu Braunau am Innu, u pokrajini Gornja Austrija, izazvala je ozbiljne polemike u zemlji.

U studenom 2019. godine odlučeno je da se Hitlerova rodna kuća preuredi u policijsku stanicu, a u tom je okviru diljem Europe održan tender za projekte.

Kopirati
Drag cursor here to close