"Plakati srama"

Plakati Hitlera u dresu Rome polijepljeni po Rimu

"Plakati srama", napisala je Gazetta dello Sport i dodala da nitko nije mogao zamisliti da će se jednoga dana vidjeti lik Adolfa Hitlera u dresu rimskog kluba.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2023. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Twitter / Plakati Hitlera u dresu Rome polijepljeni po Rimu

Tisuće plakata s likom Adolfa Hitlera u dresu Rome mogle su se vidjeti danas na ulicama Rima. "Plakati srama", napisala je Gazetta dello Sport i dodala da nitko nije mogao zamisliti da će se jednoga dana vidjeti lik Adolfa Hitlera u dresu rimskog kluba.

Plakati s Hitlerom našli su se na izlozima, semaforima i BIllboardima Rima, a počinitelji još nisu pronađeni. Talijani smatraju da je to čin antisemitske prirode jer se dogodio uoči Dana sjećanja u čast žrtava Holokausta. Kao glavni osumnjičenici spominju se navijači Rome s fašističkim simpatijama, piše La Repubblica i dodaje kako je ovaj čin šokirao Italiju, prenosi Index.

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri je rekao: "Fotografije koje predstavljaju Hitlera u dresu Rome, a koje su danas osvanule u gradu su prava sramota samo nekoliko dana prije Dana sjećanja. Poduzeli smo mjere za njihovo hitno uklanjanje."

Kopirati
Drag cursor here to close