Hoće li izaći iz pritvora?

U četvrtak odluka o žalbama na Todorićev istražni zatvor

S obzirom da odluka izvanraspravnog vijeća nije odmah objavljena, izvori bliskih istrazi nagađaju da Todorić ostaje u istražnom zatvoru.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2018. u 16:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu poslijepodne dovršilo je razmatranje žalbi na određivanje istražnog zatvora bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću, zatvorenom zbog opasnosti od bijega nakon izručenja iz Londona, a odluka Suda bit će poznata u četvrtak, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić. 

S obzirom da odluka izvanraspravnog vijeća nije odmah objavljena, izvori bliskih istrazi nagađaju da Todorić ostaje u istražnom zatvoru, javila je Hina. 

Obrana je ranije najavila da će tek ukoliko izvanraspravno vijeće potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru u drugoj žalbi tražiti da se zatvor zamijeni boravkom na slobodi uz jamčevinu od oko milijun kuna. 

I dok je sudsko izvanraspravno vijeće odlučivalo o istražnom zatvoru Todorić je iz zatvora Remetinac doveden na ispitivanje u tužiteljstvo, gdje je pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva iznio svoju obranu. 

Nakon trosatnog ispitivanja bivši vlasnik Agrokora je izveden oko 15 sati iz tužiteljstvu i vraćen u pritvor. 

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. 

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona, podsjeća Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close