Slijedi izručenje

Sud u Londonu odlučio: Todorić će uskoro biti izručen Hrvatskoj

Današnjom odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostupanjska odluka postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje Hrvatskoj
Vijesti / Flash | 25. 10. 2018. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski sudac Duncan Ouseley u četvrtak je u Londonu odlučio da će osnivač Agrokora Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj. 

Na Visokom sudu u Londonu danas je održano ročište na kojem se trebala donijeti konačna odluka o tome ima li Todorić pravo na žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj.

Današnjom odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostupanjska odluka postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje, prenosi Hina.

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona.

Osnivač Agrokora Ivica Todorić izjavio je u četvrtak u Londonu, nakon što mu je potvrđena odluka o izručenju Hrvatskoj, da je "malo razočaran", ali i spreman za daljnje bitke. 

"Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam doći u London, ostao godinu dana i za to vrijeme sam obavio zadaće koje sam sebi postavio. Ostajem ovdje još oko 25 dana. Naravno da sam malo razočaran, ali u krajnjoj liniji ja moram ići dalje u bitku i mislim da me ovo neće zaustaviti i da će krenuti još jače naprijed", izjavio je Todorić novinarima nakon što je sudac Visokog suda u Londonu  Duncan Ouseley odbacio njegov zahtjev za pravo na žalbu na odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj. 

Na upit je li spreman za Remetinec, Todorić je odgovorio: "kako ja ne bih bio spreman, ja sam na sve spreman". 

Također je dodao da ne vidi za što bi u Hrvatskoj mogao biti osuđen. 

Rekao je da je u proteklih godinu dana prikupio čitav niz informacija, dokaza i činjenica. Dodao je da je protiv hrvatskog premijera Andreja Plenkovića jučer podnio kaznenu prijavu za udruživanje u zločinačku organizaciju. 

"Vi znate što ja o tome mislim i znate što se sve događalo i ja idem dalje u bitku", rekao je Todorić. 

Kopirati
Drag cursor here to close