Pravila

Za ulazak u Austriju: Tri doze cjepiva ili karantena

Čak i oni koji su cijepljeni, ali ne uz pomoć treće doze, morat će u samoizolaciju. To će moći izbjeći negativnim PCR testom koji neće biti stariji od 72 sata.
Vijesti / Svijet | 20. 12. 2021. u 10:10 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od danas će u Austriju bez karantina moći ući samo oni koji su cijepljeni protiv COVID-19 ili oni koji su preboljeli koronavirus.

Za sve ostale, pri prelasku granice će biti obvezna trenutna desetodnevna karantena, koja se može prekinuti prijevremeno nakon pet dana uz negativan test. Registracija na web portalu također će biti obvezna, javlja Anadolija.

Potpuno bez ograničenja u Austriju će moći ući samo cijepljeni sa tri doze. Čak i oni koji su cijepljeni, ali ne uz pomoć treće doze, morat će u samoizolaciju. To će moći izbjeći negativnim PCR testom koji neće biti stariji od 72 sata.

Izuzetak od pravila PC-a i od zahtjeva dopunske doze ili negativnog testa bit će samo trudnice i osobe kojima se cijepljenje ne preporučuje iz zdravstvenih razloga i koje imaju posebno liječničko uvjerenje.

Osim toga, za djecu će važiti posebna pravila. Djeca mlađa od 12 godina morat će putovati u pratnji odrasle osobe koja ispunjava sve propisane uvjete, u suprotnom će, kao i njihov odrasli pratitelj, morati u karantenu ili samoizolaciju i elektronski se prijaviti.

Ostala školska djeca će u međuvremenu moći ući u zemlju sa Covid potvrdom dobijenom u školi ili sa sličnim dokazima o negativnom testiranju na novu infekciju koronavirusom.

Dnevni posjetitelji će također biti izuzeti od strogih pravila i i dalje će biti podvrgnuti PCT pravilu (razboljeti se, cijepiti, testirati).

"Ova stroža pravila o ulasku u zemlju sa sobom nose velike izazove, posebno za ljude koji putuju u inozemstvo tijekom praznika. Ali istovremeno su hitno hitni da zaustave širenje omikrona u Austriji", rekao je ministar zdravlja Wolfgang Mückstein.

Kopirati
Drag cursor here to close