Policija na potezu

Europom kruže krivotvorene COVID iskaznice sa pečatima Županijske bolnice Livno i tomislavgradskoga Doma zdravlja

Sve je otkriveno prilikom provjere vjerodostojnosti jedne iskaznice cijepljenja koju je na e-mail Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a poslala mjerodavna Služba za izdavanje EU COVID potvrda iz Zagreba
Vijesti / Crna Kronika | 10. 12. 2021. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana u javnosti se pojavila informacija da se u Republici Hrvatskoj i nekim zemljama zapadne Europe koriste krivotvorene COVID iskaznice o cijepljenju, na kojima su lažirani potpisi i pečati dr. Diane Mamić, ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a i dr. Bernardine Šarac, liječnice tomislavgradskoga Doma zdravlja.

Da je informacija istinita potvrdila je danas za Radio Tomislavgrad dr. Diana Mamić, od koje doznajemo da je sve otkriveno prilikom provjere vjerodostojnosti jedne iskaznice cijepljenja koju je na e-mail Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a poslala mjerodavna Služba za izdavanje EU COVID potvrda iz Zagreba.

Nakon toga na uvid su dobili još nekoliko iskaznica za koje se, nakon provjere u bazi podataka o cijepljenim osobama, također ispostavilo da su krivotvorene.

“Uz moj pečat i potpis i pečat i potpis dr. Šarac, krivotvoreni su i pečati Županijske bolnice Livno i tomislavgradskoga Doma zdravlja. Ovo nas je zbilja neugodno iznenadilo i u prvom trenutku nismo mogli vjerovati da je istina. No, ljudi se svačim služe i očito u ovim slučajevima oni koji se nisu željeli cijepiti, a o ovom pitanju redovito moraliziraju, učinili su nešto vrlo nepošteno i nemoralno”, kazala je dr. Mamić.

Potvrdila je kako je o svemu odmah obavješten MUP HBŽ-a, kao i Granična policija Republike Hrvatske, na kojima je sada poduzimanje daljnjih koraka u cilju otkrivanja počinitelja ovih radnji koje imaju obilježje kaznenoga djela.

Kopirati
Drag cursor here to close