Amerika

Tužiteljica Trumpu želi zabraniti poslove s nekretninama u New Yorku

U podnesku njujorške državne tužiteljice Letitie James u petak stoji da su bezbrojni primjeri Trumpovog napuhavanja vrijednosti imovine i prikrivanje činjenica bili toliko nečuveni da je iza njih sigurno loša namjera.
Vijesti / Svijet | 06. 01. 2024. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donaldu Trumpu trebalo bi trajno zabraniti pristup njujorškom tržištu nekretnina zbog nečuvene" prevare, rekla je glavna državna tužiteljica u sudskom podnesku uoči završne riječi u građanske parnice protiv bivšeg predsjednika SAD-a, prenosi u petak Reuters.

U podnesku njujorške državne tužiteljice Letitie James u petak stoji da su bezbrojni primjeri Trumpovog napuhavanja vrijednosti imovine i prikrivanje činjenica bili toliko nečuveni da je iza njih sigurno loša namjera, prenosi Hina.

Trumpovi odvjetnici odgovorili su da savezna država nije uspjela dokazati stvaran utjecaj Trumpovih financijskih izvješća bankama, koja su, tvrdi sudac, precjenjivala njegovu neto vrijednost za milijarde dolara.

U svom su podnesku obrazložili da ured glavnog državnog tužitelja prekoračuje svoje ovlasti pokušavajući zabraniti Trumpu svaku poslovnu aktivnost, što je kazna koja ne nosi samo financijske posljedice.

Nakon završnih podnesaka obiju strana uslijedit će završne riječi u četvrtak, a još se ne zna kad će sudac koji predsjedava slučajem, Arthur Engoron, izreći presudu.

U ovom slučaju Trump bi mogao izgubiti dragocjene nekretnine, a Engoron je već utvrdio da je Trump, glavni kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju 2024., odgovoran za lažno precjenjivanje svog bogatstva za milijarde dolara kako bi osigurao bolje uvjete podizanja kredita.

Glasači u Coloradu pozvali Vrhovni sud da presudi u Trumpovu slučaju

Donald TrumpTromjesečno suđenje prošle godine uglavnom se bavilo naknadom štete. Tužiteljica James, inače iz redova demokrata, traži najmanje 250 milijuna dolara kazni i oštra ograničenja Trumpovoj sposobnosti poslovanja u saveznoj državi New York.

Trump je negirao krivnju i slučaj nazvao političkim lovom na vještice.

Slučaj je dio niza pravnih problema s kojima se Trump suočava dok vodi kampanju protiv predsjednika Joea Bidena na izborima u studenom 2024., iako nitko još nije ugrozio njegovu snažnu prednost nad republikanskim suparnicima na unutarstranačkim izborima.

Na nesuradljivom i nedosljednom svjedočenju u listopadu, Trump se hvalio svojom poslovnom oštroumnošću i tvrdio da su tužiteljica James i sudac Engoron politički pristrani.

Kopirati
Drag cursor here to close