Na granici

Turci oborili nepoznatu letjelicu, Rusi svi na broju

Vijesti / Svijet | 16. 10. 2015. u 11:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U blizini sirijske granice primijećena je i oborena jedna letjelica, priopćilo je Zapovjedništvo Oružanih snaga Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Letjelicu su oborili turski vojni zrakoplovi nakon tri upozorenja. Prema priopćenju Zapovjedništva, u pravcu letjelice je otvorena vatra nakon presretanja i trostrukog upozorenja i poziva da napusti zračni prostor Turske.

Usprkos upozorenjima, letjelica je nastavila da se kreće nakon čega su turski zrakoplovi, koji obavljaju graničnu patrolu, otvorili vatru u pravcu letjelice i pritom je oborili.

"Danas je u blizini sirijske granice, u zračnom prostoru Turske primijećena letjelica zasad nepoznate zastave. Nakon što je i pored tri upozorenja nastavila s kretanjem, letjelica je srušena. Vatru na spomenutu letjelicu otvorili su vojni zrakoplovi", navedeno je u priopćenju Zapovjedništva.

Ministarstvo obrane Rusije, odmah nakon ove informacije, objavilo je priopćenje, kako su se svi zrakoplovi Ruske vojske koji djeluju u Siriji, nakon obavljenih zadataka, uspješno vratili u svoje baze. U priopćenju se dodaje i kako svi njihovi dronovi bez problema nastavljaju planirane misije.

Osim ovoga izvještaja, Rusi su priopćili kako su u jednom od napada uništili raketni sustav zemlja-zrak kojeg su pripadnici ISIL-a ranije zarobili od sirijske vojske. Riječ je o raketnom sustavu 9K33 Osa.

Uništio ga je ruski Sukhoi Su-34 bombarder na prostoru Istočne Doume u blizini Damaska. Ruski vojni zrakoplov izbacio je preciznu bombu KAB-500 na bunker u kojem je sustav bio skriven.

Uništavanje ovog sustava svakako je bilo važno za ruske snage pošto je isti mogao potencijalno zaprijetiti ruskim vojnim zrakoplovima.

Kopirati
Drag cursor here to close