Prekršio autorska prava

Trumpu tužba jer je koristio baladu "Purple Rain" tijekom kampanje

Ova pjesma, jedan od najpoznatijih singlova navedenog glazbenika, korištena je tijekom Trumpove kampanje u Minneapolisu.
Vijesti / Svijet | 11. 10. 2019. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nositelji autorskih prava pokojne pop zvijezde Princea mogli bi tužiti Donalda Trumpa nakon što je objavljeno da je bila puštena pjesma "Purple Rain" tijekom njegovog skupa nedavno održanog u okviru predizborne kampanje.

Točnije, ova pjesma, jedan od najpoznatijih singlova navedenog glazbenika, korištena je tijekom Trumpove kampanje u Minneapolisu.

Međutim, ovo nije prvi put da je aktualni lider SAD-a upozoren da ne koristi glazbu bez odobrenja.

Na službenom računu pokojnog Princea na Twitteru objavljena je fotografija pisma, datiranog prije točno godinu, a koje je, kako se čini, potvrdilo da se predsjednikov tim obvezao da više nikada neće koristiti glazbu ovog kantautora.

Također, u napomeni uz pismo stoji vrlo jasna poruka: "Nositelji autorskih prava Princea nikada neće dati dozvolu predsjedniku Trumpu da koristi njegove pjesme'', prenosi Klix.

Usprkos brojnim upozorenjima, hit "Purple Rain" se mogao čuti sa zvučnika tijekom najnovijeg mitinga kontroverznog američkog lidera.

Donald Trump još uvijek nije komentirao ovaj slučaj, a prema pisanju stranih medija prijeti mu i tužba.

Zanimljivo je da predsjednikov tim ima povijest upotrebe glazbe bez odobrenja. Prošle godine Rihanna se protivila korištenju njenog hita "Don't Stop The Music" iz 2007. godine za vrijeme jednog od skupova, dok je Pharrell Williams izdao upozorenje da se ne koristi njegov singl "Happy" u političke svrhe.

Kopirati
Drag cursor here to close