SAD

Trumpova nominacija bez prisustva medija

Trump je jedini kandidat u utrci za stranačku nominaciju i potvrda njegove nominacije označit će službeni početak njegove predizborne kampanje.
Vijesti / Svijet | 02. 08. 2020. u 14:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasanje na kojem će američka Republikanska stranka ovog mjeseca nominirati Donalda Trumpa za svog kandidata na američkim predsjedničkim izborima održat će se bez prisustva medija, prenose mediji.

Glasnogovornica Republikanske nacionalne konvencije za razlog je navela zdravstvene preporuke za borbu protiv koronavirusa.

Zastupnici bi se trebali okupiti u Sjevernoj Karolini kako bi formalno nominirali sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ukupno 336 zastupnika okupit će se 24. kolovoza u Charlotteu i glasati u ime 2.500 službenih zastupnika.

Trump je jedini kandidat u utrci za stranačku nominaciju i potvrda njegove nominacije označit će službeni početak njegove predizborne kampanje.

''Stranka djeluje unutar parametara koji su određeni lokalnim i državnim preporukama o broju ljudi koji mogu nazočiti događaju'', objasnila je glasnogovornica odluku o isključenju medija.

Ta odluka označava promjenu za konvenciju koja je do sada uvijek radila na prikupljanju medijske pažnje kako bi se stranačke poruke prenijele javnosti tokom višednevnog skupa na kojem su govorili istaknuti stranački prvaci te na kraju sam izabrani kandidat stranke za predsjedničke izbore.

Trump je preselio konvenciju na Floridu nakon što je demokratski guverner Sjeverne Karoline u svibnju insistirao na ograničavanju broja prisutnih zbog širenja koronavirusa.

No, od Floride je odustao nakon što je u toj saveznoj državi počeo rasti broj zaraženih, prenosi Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close