Bivši američki predsjednik

Trump: Rat u Ukrajini okončat ću za 24 sata čim se vratim u Bijelu kuću

''Dogovorit ću se za jedan dan. Jednog dana", odgovorio je Trump.
Vijesti / Svijet | 17. 07. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši američki predsjednik Donald Trump objasnio je svoj plan da osigura mir u Ukrajini u roku od 24 sata nakon ponovnog preuzimanja Bijele kuće.

Trump je to komentirao tijekom intervjua za Fox News 'Sunday Morning Futures' s Marijom Bartiromo.

Bivši američki predsjednik rekao je da ima dobar odnos sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i dodao da Joe Biden "nije sposoban nositi se sa svjetskim čelnicima".

"To su pametni ljudi, uključujući Francuza Macrona. Mogu proći kroz cijeli popis ljudi, uključujući i Putina. Ti ljudi su oštri, a imamo čovjeka koji nema pojma šta se događa. Ovo je najopasnije vrijeme u povijesti naše zemlje", kazao je Trump.

Na pitanje Bartiromo šta bi učinio da prekine sukob Trump je kazao kako bi i Rusiju, ali i Ukrajinu natjerao da prekinu rat.

"Jako dobro poznajem Zelenskog, a poznajem i Putina jako dobro, čak i bolje. I imao sam dobar, jako dobar odnos s obojicom. Rekao bih Zelenskom, nemoj nastaviti. Morate se dogovoriti. Rekao bih Putinu, ako se ne dogovorite, dat ćemo Zelenskom puno. Ukrajini ćemo dati više nego što je ikada dobila ako treba. Dogovorit ću se za jedan dan. Jednog dana", odgovorio je Trump.

Kopirati
Drag cursor here to close