Dobro ga poznaje

Trump: Ne bi Putin "nikada" tako postupio da sam ja na vlasti

"Da se ispravno upravljalo, nema apsolutno nikakva razloga da bi se uopće dogodilo ovo čemu danas svjedočimo", priopćio je bivši američki predsjednik.
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2022. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donald Trump u utorak je žestoko optužio svog nasljednika Joea Bidena za loše upravljanje krizom u Ukrajini i ustvrdio da Vladimir Putin "nikada" ne bi postupio ovako da je on, Trump danas u Bijeloj kući.

"Da se ispravno upravljalo, nema apsolutno nikakva razloga da bi se uopće dogodilo ovo čemu danas svjedočimo", priopćio je bivši američki predsjednik.

"Dobro poznajem Vladimira Putina, i on ne bi nikada za vrijeme administracije Trumpa učinio to što čini sada. Ne dolazi u obzir!", ustvrdio je Trump komentirajući nalog ruskog predsjednika o raspoređivanju ruskih vojnika u dvjema separatističkim pokrajinama na istoku Ukrajine, prenosi Hina.

Američka oporba kritizirala je bliskost Donalda Trupa tijekom njegova mandata s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Američki milijarder koji razmišlja o ponovnoj kandidaturi za Bijelu kuću, ocijenio je da su "slabe" sankcije koje je donijela Bidenova administracija protiv Putinu bliskih osoba i organizacija.

"Neznatne su ako se usporede sa zauzimanjem neke države ili strateških područja",  ustvrdio je.

"Ne samo da Putin postiže ono što je oduvijek htio, već se i sve više bogati zahvaljujući uzletu cijena nafte i plina", rekao je.

Nakon prvih opreznih sankcija uperenih na separatistička proruska područja u Ukrajini, Bijela kuća u utorak je obećala zaoštriti svoj odgovor Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close