K'o dren

Trump napustio bolnicu i poručio da se ne treba bojati virusa

Nakon što se stubištem popeo na južni trijem Bijele kuće, skinuo je masku te pozirao za fotografiranje i snimanje, također uz podizanje palčeva i mahanje.
Vijesti / Svijet | 06. 10. 2020. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SAD-a Donald Trump u ponedjeljak je napustio vojnu bolnicu Walter Reed kod Washingtona u kojoj se liječio od covida-19, te se helikopterom vratio u Bijelu kuću, koja je četiri tjedna uoči predsjedničkih izbora pogođena zarazom koronavirusom, piše Hina.

Noseći bijelu kiruršku masku, Trump (74) je podignuo palac gore i mahnuo novinarima dok je iz helikoptera išao prema Bijeloj kući.

Nakon što se stubištem popeo na južni trijem Bijele kuće, skinuo je masku te pozirao za fotografiranje i snimanje, također uz podizanje palčeva i mahanje.

ponovio poruke građanima da se ne boje koronavirusa te da ne dopuste da im zavlada životima.

Nedugo nakon što je napustio vojnu bolnicu kod Washingtona te se helikopterom vratio u Bijelu kuću, Trump je na Twitteru objavio video snimljen u Bijeloj kući, u kojem je na početku pohvalio liječnike i medicinske sestre u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je boravio.

Osim što je ponovio da je mnogo naučio o koronavirusu, Trump je ponovio i ranije poruke o tome da se koronavirusa ne treba bojati.

"Jedna stvar je sigurna. Ne dopustite da zavlada nad vama i preuzme vaše živote, ne bojte se, pobijedit ćete ga", rekao je Trump, kojI je građanima poručio i da izađu van, no i da budu oprezni.

Ustvrdio je da je SAD najbolja zemlja na svijetu koja ima najbolju medicinsku opremu i lijekove, a kada je rijeć o cijepivu, rekao je da ono dolazi "momentalno".

Izjavio je i da je bolnicu mogao napustiti još prije dva dana jer se osjećao sjajno, bolje no u zadnjih 20 godina, a iako kaže da to ne zna, izrazio je nadu da je sada "možda i imun" na koronavirus.

Inače, osim Trumpa, koronavirus je zahvatio i njegovu suprugu Melaniju, bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, kao i glasnogovornicu Kayleigh McEnany.

Kako je Trumpov medicinski tim rekao novinarima ispred bolnice, američki predsjednik u posljednjih više od 72 sata nije imao temperaturu, a razina kisika u organizmu mu je normalna.

Međutim, liječnici su odbili odgovarati na pitanja o bilo kakvim posljedicama koju bi bolest mogla imati na Trumpova pluća, ili pak otkriti kada je posljednji put bio negativan na koronavirus.

Iz tima su otkrili da je američki predsjednik posljednjih dana dva puta dobio dodatni kisik.

Kopirati
Drag cursor here to close