Predsjednik je bolje

Trump kaže da izlazi iz bolnice, Bijela kuća pogođena zarazom

Trump, koji je u petak objavio da je zaražen i kasnije toga dana prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed kod Washingtona, najavio je da će bolnicu napustiti u 6:30 sati po lokalnom vremenu.
Vijesti / Svijet | 05. 10. 2020. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Donald Trump izjavio je da se osjeća "jako dobro" i da će kasnije u ponedjeljak izaći iz vojne bolnice u kojoj se liječio od covida-19, unatoč valu zaraze koji pogađa Bijelu kuću četiri tjedna prije predsjedničkih izbora.

Trump, koji je u petak objavio da je zaražen i kasnije toga dana prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed kod Washingtona, najavio je da će bolnicu napustiti u 6:30 sati po lokalnom vremenu (pola sata iza ponoći po našem vremenu).

"U 6:30 sati izlazim iz sjajne bolnice Walter Reed. Osjećam se jako dobro! Ne bojte se covida-19. Ne dopustite da vam upravlja životom. Pod Trumpovom administracijom razvili smo odlične lijekove i stekli odlična znanja. Osjećam se bolje nego prije 20 godina", napisao je Trump na Twitteru.

Trump (74) imao je visoku temperaturu i dobivao je kisik kada mu je u petak pala razina kisika u krvi, rekao je njegov liječnik Sean P. Conley.

Liječnici su mu davali steroid deksametazon koji se uobičajeno koristi samo u teškim slučajevima, javlja HINA.

Conley bi najnoviji izvještaj o Trumpovom stanju trebao dati u 19 sati po lokalnom vremenu (21 po hrvatskom), objavila je Bijela kuća.

Trump prošli tjedan nije želio ići u bolnicu i jedva je čekao da izađe, rekao je u ponedjeljak dobro upućeni izvor.

U međuvremenu je glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany objavila da je testirana i da je pozitivna na covid-19, tri dana nakon hospitalizacije svoga šefa.

Virus je nakon predsjednika, njegove supruge Melanie, njegove bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, zahvatio i Kayleigh McEnany koja je na prestižnoj poziciji tajnice za tisak Bijele kuće.

To je objavljeno tri dana nakon proturječnih izjava o zdravstvenom stanju predsjednika, što je dodatno pojačalo dojam da Bijela kuća nije poduzela sve mjere protiv epidemije.

Kayleigh McEnany je više puta posljednjih dana bez maske brifirala novinare u Bijeloj kući.

Kopirati
Drag cursor here to close