Ukrajinska vojska

Troje ozlijeđeno u napadu na nuklearku u Zaporižji; dron ubio dijete

Ruska korporacija za nuklearnu energiju optužila je u nedjelju ukrajinsku vojsku za dosad neviđeni niz napada na nuklearku Zaporižja
Vijesti / Svijet | 07. 04. 2024. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska korporacija za nuklearnu energiju optužila je u nedjelju ukrajinsku vojsku za dosad neviđeni niz napada na nuklearku Zaporižja, koja je pod ruskom kontrolom, dodavši da su ozlijeđena tri člana osoblja, dok su ukrajinski dronovi napali i rusko pogranično područje Belgoroda gdje su ubili dijete, prenosi Hina.

Rosatom je izvijestio da su razine radijacije u najvećoj europskoj nuklearnoj elektrani, koja ima šest reaktora, normalne i da nije bilo ozbiljne štete.

Ruska vojska zauzela je elektranu u prvim tjednima invazije na Ukrajinu u veljači 2022. godine. Obje strane su optuživale jedna drugu za napade na elektranu i okolna područja i riskiranje nuklearne katastrofe.

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAEA), čiji se stručnjaci nalaze na terenu, rekla je da ju je osoblje nuklearke izvijestilo o detonaciji bespilotne letjelice i da su informacije u skladu s opservacijama IAEA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close