Skrivena u paketu

Treća bomba otkrivena u Španjolskoj

Španjolski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma, doznaje se iz pravosudnih izvora.
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2022. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća eksplozivna naprava u dva dana skrivena u paketu poslana je u bazu španjolskog ratnog zrakoplovstva u Torrejon De Ardozu u blizini Madrida, glavnog grada Španjolske, piše Index.hr.

Jučer su, podsjetimo, otkrivena dva pisma bombe u toj zemlji. Jedno je poslano u ukrajinsku ambasadu u Madridu, a drugo je poslano firmi koja proizvodi oružje na sjeveru zemlje, objavila je španjolska policija. Prva bomba je eksplodirala i nanijela lakše ozljede ukrajinskom dužnosniku.

Policija istražuje vezu između bombi, na omotnicama ista e-mail adresa

Podsjetimo, kasno sinoć policija je potvrdila da ispituje moguću vezu između dva pisma bombe poslana ukrajinskom veleposlaniku u Madridu i španjolskoj tvrtki za proizvodnju oružja koja proizvodi raketne bacače i donira ih Kijevu. Kako javlja Sky News, smatra se da su prva dva incidenta povezana jer je na obje omotnice u kojima su se nalazile bombe bila napisana ista e-mail adresa.

U prvom incidentu ozlijeđen je službenik ukrajinskog veleposlanstva u Madridu kada je otvorio pismo bombu naslovljeno na veleposlanika, zbog čega je Kijev naredio pojačane mjere sigurnosti u svim svojim predstavništvima u inozemstvu.

Ukrajina hitno pojačava sigurnost

Nekoliko sati kasnije, tvrtka za proizvodnju oružja u Zaragozi, u sjeveroistočnoj Španjolskoj, primila je sličan paket, potvrdila je policija. Nakon prvog incidenta, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba naredio je svim ukrajinskim veleposlanstvima u inozemstvu da "hitno" pojačaju sigurnost i pozvao Španjolsku da pokrene istragu o napadu, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Španjolski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma, doznaje se iz pravosudnih izvora.

Kopirati
Drag cursor here to close