122

Pola godine zatvora za dojave o bombama

Vijesti / Crna Kronika | 30. 11. 2022. u 14:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prihvaćanja Sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Eldina Kuku i Almina Osmanovića zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje. Osuđeni su na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci, priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Optuženi se terete da su 5. srpnja 2022. godine u 10 sati i 50 minuta iz automobila, vozeći se naseljem Čengić Vila, lažno prijavili da je postavljena bomba u Vrhovnom sudu FBiH.

''Optuženi Osmanović pozvao je na broj 122 i dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP-a KS, rekao: 'Bomba u Vrhovnom sudu i brzo će pući!', i prekinuo telefonski poziv. Nakon toga su optuženi zajedno uništili mobilni telefon i SIM karticu'', priopćeno je.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 7. srpnja su pronašli i uhitili Kuku i Osmanovića.

Kopirati
Drag cursor here to close