Hrvatska

Tragedija u Podravini: Žena se utopila u podrumu poplavljenom od obilne kiše

O količini padalina u ovom podravskom selu svjedoči i činjenica da su mrtvozornicu morali dovesti bagerom
Vijesti / Svijet | 04. 06. 2024. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesto Rasinja, između Koprivnice i Ludbrega, ne pamti ovakvu tragediju. 75-ogodišnja žena utopila u podrumu koji je bio pun vode zbog obilnih kiša, javlja portal ePodravina.

O količini padalina u ovom podravskom selu svjedoči i činjenica da su mrtvozornicu morali dovesti bagerom do mjesta tragedije zbog obilnih količina vode na cesti i u dvorištu.

ePodravina prenosi izjavu dvojice mještana koji su priskočili u pomoć u trenutku kad ih je suprug zvao da mu se žena utopila.

''Susjed me zvao da treba ići spašavati ženu. Ona je vjerojatno išla u podrum nešto spašavati pa je pala u vodu. Valjda se nagutala vode i utopila. Dok smo mi došli, već je preminula. Probali smo ju oživljavati, davati joj umjetno disanje, no nije više bilo spasa. Suprug ju je dugo zvao, a ona se nije javljala. Kad je shvatio da je u podrumu, ona je već bila mrtva'', rekli su susjedi, dodajući da ne pamte ovakvu tragediju.

Kako je za portal ePodravinu izjavio načelnik Danimir Kolma, nije poznato je li se poskliznula pa pala ili su u pitanju druge nesretne okolnosti.

Na terenu su tijekom noći bile brojne službe, vatrogasci i brojni dobrovoljci koji spašavaju mjesto od poplava.

Kopirati
Drag cursor here to close