Prosvjedi u Njemačkoj!

Tko to napada njemačke policajce i novinare?!

''Tko širi takve stvari, želi da podijeli našu zemlju''
Vijesti / Svijet | 12. 05. 2020. u 08:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka vlada oštro je kritizirala napade na policajce i novinare na nedavnim prosvjedima protiv restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije COVID-19.

Glasnogovornik vlade Steffen Seibert rekao je u ponedjeljak da su demonstracije važan način izražavanja različitih mišljenja o postupanju s pandemijom, ali je potrebno i "snažno i oštro osuđivati agresiju prema policajcima i novinarima."

Tri ekipe televizijskih snimatelja napadnute su na prosvjedima u Berlinu i zapadnom gradu Dortmundu u protekla dva tjedna. Policija je također u subotu privela desetine osoba u glavnom gradu, nakon što su demonstranti gađali policajce staklenim bocama.

Njemački dužnosnici izrazili su zabrinutost zbog toga što su glavni sudionici na demonstracijama postale ekstremističke skupine, javlja AP.

Seibert je kritizirao tvrdnje nekih demonstranata "zbog apsurdnih i stereotipnih teorija ispunjenih mržnjom zbog kojih se žele predstaviti kao žrtve ili da postoji neka vrsta globalnog negativca koji u rukama drži sve konce".

''Tko širi takve stvari, želi da podijeli našu zemlju'', rekao je Seibert.

Kopirati
Drag cursor here to close