Vučić

Tko nije dao Lavrovu da dođe u Srbiju?

Istodobno, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da oni koji su spriječili dolazak ministra vanjskih poslova Srbije Sergeja Lavrova ne žele mir...
Vijesti / Svijet | 06. 06. 2022. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa veleposlanikom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji ga je informirao o razlozima koji su onemogućili dolazak šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova u Beograd.

"Veleposlanik Ruske Federacije Bocan-Harčenko obavijestio me o razlozima koji su onemogućili dolazak ministra Lavrova u Beograd i donio dokumenta koja to potkrepljuju", naveo je Vučić na svom Instagramu.

Srna prenosi kako Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra vanjskih poslova.

Istodobno, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da oni koji su spriječili dolazak ministra vanjskih poslova Srbije Sergeja Lavrova ne žele mir, već sanjaju poraz Rusije.

"Duboko žalim zbog sprečavanja posjete velikog i dokazanog prijatelja Srbije, ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova. Svijet u kome diplomate ne mogu tražiti mir je svijet u kome mira i nema", poručio je Vulin.

Istaknuo je kako je Srbija ponosna ''što nije dio antiruske histerije, a da će zemlje koje jesu, imati vremena i da se stide'', priopćeno je iz Ministarstva unzuta poslova Srbije.

Prosvjedi

Neformalna grupa građana "Rusi, Ukrajinci, Bjelorusi i Srbi zajedno protiv rata" održala je danas protest ispred predsjedništva Srbije koji je najavljen povodom posjete ministra vanjskig poslova Rusije Sergeja Lavrova.

Okupilo se desetak građana koji su nosili transparent "U Haag, ne u Beograd", kao i natpise "Hvala vam komšije, spasili ste Srbiju sramote", na kojem su bile i crnogorska, makedonska i mađarska zastava.

Organizatori su rekli da su veći skup otkazali zbog toga što je Lavrov otkazao posjetu, a jedan od predstavnika grupe Čedomir Stojković rekao je da Srbija danas ima razloga da slavi jer "predstavnik propagande ratnih zločina i agresije na Ukrajinu nije došao u Beograd zahvaljujući podršci koju slobodnom narodu Srbije pružaju prijateljske komšijske zemlje".

Kopirati
Drag cursor here to close