Velika Britanija

Tisuću vojnika u pripravnosti ako dođe do tenzija u Europi

''Ono što treba da vidimo je prava diplomacija, a ne diplomacija prinude. Kao savez, moramo povući crte i biti jasni da postoje principi po kojima nećemo praviti kompromise", rekao je Johnson.
Vijesti / Svijet | 10. 02. 2022. u 09:03 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika Britanija će rasporediti još 1.000 vojnika u domovini da podrže humanitarni odgovor NATO-a i saveznika usred visokih tenzija duž rusko-ukrajinske granice, najavio je u srijedu 9. veljače premijer te zemlje Boris Johnson, prenosi Anadolija.

Johnson je to priopćio uoči posjete Bruxellesu i Varšavi, gdje bi se trebao sastati s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom i poljskim liderima.

"Kada je NATO osnovan, saveznici su preuzeli povijesni poduhvat da zaštite slobodu svake države članice. Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje nepokolebljivo u našoj posvećenosti europskoj sigurnosti. Ono što treba da vidimo je prava diplomacija, a ne diplomacija prinude. Kao savez, moramo povući crte i biti jasni da postoje principi po kojima nećemo praviti kompromise", rekao je Johnson.

Dodao je da to uključuje sigurnost svakog saveznika u NATO-u i pravo svake europske demokracije da teži članstvu u NATO-u.

Kako je najavljeno, Johnson će "naglasiti saveznicima da ne smiju praviti kompromise u vezi sa osnovnim principima NATO-a".

 

Kopirati
Drag cursor here to close